Åååh gud

Aaaa det säger allt och det får räcka för idag.

Rosa, gröna och alla andra färger

Är i skirvande stund inne i min bakning av makrons som ska vara tills morgon dagens sång "föreställning". Ska forsätta med mitt bakande och försöka lära mig sångerna!

Makrons jag gjort tidigar, riktigt kul att göra dem faktiskt!

Sånglektion eller?

Våran sånglektion igår var en grupplekion, då vi körde igenom två låtar tsm. Det barkade väl nångång där i mitten också, höga på kaffe kanske?


Wake me up

Ibland börjar man fundera alltså, dagens dilemma är... vad gör jag i Svergie och pluggar medans alla man typ känner är utomlands? Saknar mina fina tjejer och nej är inte ett dugg avis på er...! Ni har några dagar till att pressa i solen, parta sönder kvällarna och leva livet - gör nu det också, annars blir jag ju sur för vad gör ni annars utlands lixom? ;) Puss på er hetingar!


Måndag

Så där ja! Nu är helgen över och det är sista "vanliga" skolveckan på det sista året på backa. Har en religions uppsatts kvar som ska in i morgon, sen så är det slut på arbeten! Den skriver jag på nu, sen så blir det sånglektion.

Känslan kommer tillbaks

Ännu en härlig sommardag här i Piteå! Var och handla på Ica sen så har jag legat på balkongen och ännu en gång försökt få färg. Såg att jag faktiskt fått en rand på ryggen från igår, men kan väl inte säga att jag är brun för det :)

Jag tror på det här med smoothie när det är varmt!! <3

Jordgubbar är något som också är värt att tro på, mums!!


Och ja, det är här det händer!

Och så kan jag passa på att berätta att mitt projektarbetsrapport är klar, sweet!

En ganska bra lördag


Bara ben

Efter min lilla vandring på stan och handling på Ica så har jag varit ute på balkongen tills nu! Man kan ju mer än hoppas att jag gått lite färg i alla fall för det har då vait sjukt varmt! Har även hunnit med att göra klart nästan hela projektarbets rapporten här ute i solen också. De går bra nu kompis! Nu blir det att sällskapa med Alex!

Studio One Young Beast Society

Det enda jag kan klaga på i det här klippet är kvallan på videon, annars är dem så jäkla grymma!!

26 Maj

Har precis tagit del av dagens viktigaste mål, frukost! Nu ska jag göra mig klar för dagen, sen blir det väl at knalla ner till stan!

Stockholm

Jag tog flygtaxi till Kallax, sen var det flyg till Stockholm!
Robban hämtad upp mig på Arlanda och så for vi till Norrtälje, Optometritekniker utbildningen.
Luncha på Ett glas, rekomenderas om man far till Norrtälje!
På onsdagen var det Audition på Kulturma och till deras musikalutbildning!
Taggad tjäj!
Det var fin väder, ca 23+
Firades med Smoothie, Subway macka och musik!
Sen gick jag i de 23+ grader 2 km till Tunnelbanan och därifrån till T-cantralen och Arlanda!
På Arlnda åt jag lasagne och pluggade till genetik och genteknink provet jag hade igår..

Ännu en varm dag

Äntligen så kan man börja tro att vi kanske kan få en fin studentvecka, speciellt om det är så fint väder som det var idag! Att gå med klänning och strumbyxor utan jacka är aldrig fel! Lite tråkigt var det idag också när vi hade våran sista "riktiga" balettlektion men Ola idag, men vi slutatde på topp som han sa. Sen var på en 10 minuters engelskalektion och hade dans teori med Patrik, sen tog vi oss till stan där de tog varsin galss!

Hemma satt jag länge på balkongen, läste en bok och åt.

Mot Stockholm

Är super cool och tidsinställer ett blogg inlägg! Klockan 8:25 går min flygtaxi, svin läskit ju! Jaja sen så lyfter planet och jag for och var iväg!

Soldier


Jag vill ha en sista chans

Springer runt i lägenheten och gör allt man inte borde göra nu! Ena stunden fb andra stunden prövar jag kläder till studenten osv.. Blir att dra sig till duschen och sen packa! Imorgon tar jag flyget som ska ta mig till Stockholm, önska mig lycka till!


Slutet

Blev att jag for till Lina för jag, Lina å Kikki var tvugna att spela in engelska uppgiften. Så nu är min och Kikkis del i alla fall klar! Skönt de, kommer nog bli hmm ganska bra det där...eller? ;) Sitters annars och äter melon innan jag ska ta och lägga mig å sova, imorgon är det ju faktiskt skola!


Söndag

Vi är framma vid veckans sita dag igen. Kommer bli en riktigt intressant och spänande vecka det här! Åker till Stockholm på tisdag förmiddag och sen kommer jag på nått sätt ta mig till Norrtälje och beöska optometri utbildningen. Sen på onsdag har jag audition till kulturma. Nu ska jag öva, öva och öva lite till!!

2 poäng till mig

Ibland finns det stunder i livet då man känner sig så vuxen, vet egnetligen inte vad jag tycker om det men det är en lite anorlunda känsla! Varför känner jag mig nu så vuxen undrar nu alla..Jo jag har ringt massa super duper viktiga samtal typ som att boka flygtaxi och ringt ner till Optometri tekniker utbildning - fast dem svarade dock inte..Sen var det inte mer, eller ska ta och ringa kommun nu och fråga om jag, så vuxen poäng där också. Ojoj. Sen ska jag ta och knalla ner till stan.

Ååh

Sitter med skallebank och mår allmänt sämst, jag vill inte bli förkyld. Har typ panikångest för att jag inte har något sommarjobb, hel seriöst ta mitt liv! Sen så vet jag inte hur jag ska göra för att dem på Optometri utbildningen vill att jag ska komma på ett personligt möte med dem den 5 juni, jo hej å hå aldrig att jag missar balen. Jaja ska försöka fixa det där, hade som varit kul att komma in på nån skola till hösten känner jag! Men jag hade i alla fall roligt igår kväll med min pinglor :D

Spontan utgång

Det är våran refräng jajjemän! Utgång med Lina och Karin, jepp!

Försommar

Sitter nu och väntans tider och väntar på Karin. Hon ska komma och hämta upp mig sen far vi ut på äventyr, wiii! Sen vill jag ju bara säga vilken grym dag det har varit idag! Historia lektion i cafeterian som blev mycket kortare för att datorerna kraschade! Sen så en rolig balettklass och god lunch. Sen så var det ju jätte fint och sommrigt väder ute hela dagen, har gått omkring i t-shirt och bara njutit! Var på stan, shoppade loss på tre par trosor och servetter. Hemma har jag suttit med öppen balkongdörr och njutit av en riktigt god blåbärs smoothie! Härliga tider nu alltså <3


Mat

Mår egentligen inte alla bra för tillfället. Har ont i bihålorna (vill inte vill inte vill inte bli sjuk!) har ont i nacken, min skalle är typ dimmig, mitt armbad klämmer och har ont i min väntra benhinna...Men jag ska kämpa tills sista danslektionen, smärtan får vänta. Säger hej till allt positivt istället för nu väntas mat!

Kvällskvisten

Jag borde gå och lägga mig, jag som har klagat i en vecka nu att jag är trött hela tiden! Men, nu är jag inte trött. Vad är det med mig? I alla fall var ut och tog en pw orkade inte springa. Postade ett brev och gick förbi med ett papper åt Sara efter vägen också, två flugor i ett, alltid smart!

Tror jag är hungrig också...

Bara så där

Fick en plötslig tanke om att jag borde fara ut och springa eller power walka. Har lagt in lite ny musi på mobilen så nu är det bara skorna som ska knytas sen for jag!

Typsikt mig

Det var en stund då jag funderade om det verkligen var så att jag städade? Tror jag bara gjorde det värre...

En annan stund var då jag kom på att jag inte hade så mycket till frukost


Sen kom jag på mig efter en stund... jag har faktiskt fint på mitt köksbord :)

Och just nu, den här stunden, precis innan klockan slagit 21 så kom jag på att så här ser jag ut idag ja!


Vi har koll på läget!

Efter att suttit med Lina några timmar och hjälpt henne med franska revoultionen och film grejset så är nu båda klara! Nu är det att planera kvällen som gäller.

Man kan kalla det så

Har precis fått på mig lite kläder jag längde på mig, som vanligt. Har även hunnit sminka mig så nu drar jag iväg till jobbet! Kvällens planer, blir det nått eller? vem vet, inte jag i alla fall. Hör av er <3

Förlåt

Mitt blogg är lite konstig för den vill inte alltid göra som jag vill. I mitt tal är det egntligen massa stycke indelningar men dem förvinner på bloggen...så är det också men anna text, allt bara trycks ihop! Sorri

Mitt tal

Jag har en kompis. Min kompis är en hon, och hon har både bra och dåliga sidor. Hon är min barndoms vän, man kan säga att vi känt varandra sen vi båda föddes. När jag kollar på min vän ser jag en tjej som är hyfsat lik mig, hon har  brunt hår och gröna ögon, men hon är mycket ytligare än mig. Jag träffar min vän flera gånger per dag och när jag ser på henne så känner jag ibland en viss sorg men ändå en slags glädje för det är ju mig själv jag ser.
Min vän, men som ibland kan vara min fiende och som i slutändan egentligen bara är min egna spegelbild kan vara riktigt elak ibland. Hon kan ge mig konstiga blickar och jag läser på hennes läppar de dumma ord hon säger åt mig. Ibland tar jag åt mig orden något som jag oftast ångrar men ibland försöker jag bara skratta bort det. Men de ord jag en gång skrattade bort dyker ändå upp ibland, då jag hellst inte vill. Men ibland är hon den enda vännen som ser hur jag verkligen är och kan acceptera att jag faktiskt ser ut och är så här. Det är hon som gör att jag vissa morgonar känner mig nöjd med mig själv och faktiskt kan få mig att känna mig fin.
När man var yngre eller i alla fall jag, så var man inte lika intresserad över hur man såg ut, inte lika som man är idag. Man var då var inte min vän lika hård mot mig själv, då var jag bara en spegelbild. En spegelbild som inte dömde en för att man ätit en muffins, den bara log och var allmänt glad mot mig.
Men det ändrades med tiden. När jag bytta skola och klass i mellanstadiet så hände något. Jag började känna mig obekväm med mig själv. Det var inte längre min glada och trevliga vän i spegel varje gång, det var nu den började döma och bara se det dåliga på utsidan som man inte var nöjd med. Det var inte min klass eller skola det egentligen var fel på, det var jag eller rättare sagt min hjärna som mixtrade med mig. Jag vågade inte visa vem den riktiga Ester var och jag vågade inte uttrycka mig som jag vågar idag. Jag kan inte säga att jag blev mobbad i skolan men jag var väl inte klassen bästa kompis till alla precis, eller rättare sagt nån.
När jag kollar på gammla kort på mig själv, ungefär som de på bilden  gammla foton som Andrew Kolb har tagit. Där det är gammla bilder från en människas liv.
När jag ser på mina gammla bilder så ser jag en tjej, oftast glad på bilderna men med en ganska vilsen själ. Min vän spegelbilden gjorde inte saken bättre. Jag kände mig bara tjock, ful och visste inte vad jag skulle göra av med mig själv. Ända sen dess har jag alltid kännt så. Mina tankar finns fortfarnde kvar sen den tiden men medans jag växte och ändrades så har även min tankar förändras.
Året innan jag började på gymnasiet var nog det året jag kände mig mest vilsen. Jag tränade 6 dagar i veckan och då kunde det vara flera täningar på en dag, sen så körde jag själv egen träning hemma på kävllarna efter mina vanliga träningar. Jag var ofta borta på tävlingar under helgerna. Jag var väl inte så jätte duktigt i skolan men jag kom aldrig efter och jag klara mig igenom den. Men det var under den här tiden jag inte visste vart jag hade mig själv och min vän spegelbilden ville aldrig vara nöjd.
Jag kämpade inte endast mot mina tävlings och tränings reslutat, skol resultat utan också mitt egna resultat. Jag försökta vara nån jag inte var. Jag ville ha kompisar men fann ingen enligt mig, jag ville bli nöjd med min kropp men blev det aldrig osv.
Men efter att snart ha gått ut gymnasiet så kan jag äntligen säga att jag har hittat mig själv och vågar vara den jag är. Från att inte ha sagt så mycket och knappt haft några vänner så kan jag nu ta ställning till vad jag tycker och tänkter, istället för att bara hålla med alla andra. En föränding som gjort mig till en bättre människa. Men min föränding har ännu inte nått sitt slutliga mål, att bli ännu nöjdare med min egna spegelbild.
Många säger att man inte ska vara för mycket utseedende fixerad med för mig är det en viktigt del. Jag har inga mål att se ut som en supermodell - lång och smal. Men jag måste få mig själv att tycka om den jag är! Blondinbella - eller rättare sagt Isabella Lövengrip är en tjej jag har som förebild. Hon har gått från att varit en tjej hon trodde hon var till en kvinna som nu vet vem hon är. Här är en text  från hennes bok Egoboost, en text som jag kommer att behöva tänka då och då för jag vet att ibland kan mina mål vara o uppnåliga och orealistiska.
"Ett mål bör bör vara realistiskt. Visst, att få högsta betyg i alla ämnen kan vara realistiskt om du är extrem duktig i skolan. Men om du samtidigt har satt upp flera andra mål på den lista, som "bli smal och vältränad", "hitta en egen lägenhet!, "skaffa en pojkvän", "åka och backpacka i Australien", så är det längre inte realistiskt."
Jag förespråkar för att man ska vara sig själv och inte bry sig om vad andra tycker och säger. Jag står för att jag tycker det och i vissa samanhang så bryr jag mig inte heller om alla andra. Men oftast spelar jag att jag inte bry mig. Men små saker kan såra mig mer än vad folk vet. Det nån säger på skämt kan jag ta som riktigt kritik mot mig själv och för varje gång måste jag börja om på nytt med det jag redan börjat bygga upp. Nu vet jag att jag inte kan få allt samtidigt.
Jag har en kompis. Min kompis är en hon, och hon har både bra och dåliga sidor. Hon är min barndoms vän, man kan säga att vi känt varandra sen vi båda föddes. När jag kollar på min vän ser jag en tjej som är hyfsat lik mig, hon har  brunt hår och gröna ögon, men hon är mycket ytligare än mig. Jag träffar min vän flera gånger per dag och när jag ser på henne så känner jag ibland en viss sorg men ändå en slags glädje för det är ju mig själv jag ser.
Min vän, men som ibland kan vara min fiende och som i slutändan egentligen bara är min egna spegelbild kan vara riktigt elak ibland. Hon kan ge mig konstiga blickar och jag läser på hennes läppar de dumma ord hon säger åt mig. Ibland tar jag åt mig orden något som jag oftast ångrar men ibland försöker jag bara skratta bort det. Men de ord jag en gång skrattade bort dyker ändå upp ibland, oftast vid fel tillfällen. Men ibland är hon den enda vännen som ser hur jag verkligen är och kan acceptera att jag faktiskt ser ut och är så här. Det är hon som gör att jag vissa morgonar känner mig nöjd med mig själv och faktiskt kan få mig att känna mig fin.
När man var yngre eller i alla fall jag, så var man inte lika intresserad över hur man såg ut, inte lika som man är idag. Då var inte min vän lika hård mot mig, då var jag bara en spegelbild. En spegelbild som inte dömde en för att man ätit en muffins, den bara log och var allmänt glad mot mig.
Men det ändrades med tiden. När jag bytte skola och klass i mellanstadiet så hände något. Jag började känna mig obekväm med mig själv. Det var inte längre min glada och trevliga vän i spegel varje gång, det var nu den började döma och bara se det dåliga på utsidan som man inte var nöjd med. Det var inte min klass eller skola det egentligen var fel på, det var jag eller rättare sagt min hjärna som mixtrade med mig. Jag vågade inte visa vem den riktiga Ester var och jag vågade inte uttrycka mig som jag vågar idag. Jag kan inte säga att jag blev mobbad i skolan men jag var väl inte klassen bästa kompis till alla precis, eller rättare sagt ingen.
När jag kollar på gammla kort på mig själv, ungefär som de på bilden  gammla foton som Andrew Kolb har tagit. Där det är gammla bilder från en människas liv.
När jag ser på mina gammla bilder så ser jag en tjej, oftast glad på bilderna men med en ganska vilsen själ. Min vän spegelbilden gjorde inte saken bättre. Jag kände mig bara tjock, ful och visste inte vad jag skulle göra av med mig själv. Ända sen dess har jag alltid kännt så. Mina tankar finns fortfarnde kvar sen den tiden men medans jag växte och ändrades så har även min tankar förändras.
Året innan jag började på gymnasiet var nog det året jag kände mig mest vilsen. Jag tränade 6 dagar i veckan och då kunde det vara flera täningar på en dag, sen så körde jag själv egen träning hemma på kävllarna efter mina vanliga träningar. Jag var ofta borta på tävlingar under helgerna. Jag var väl inte så jätte duktigt i skolan men jag kom aldrig efter och jag klara mig igenom den. Men det var under den här tiden jag inte visste vart jag hade mig själv och min vän spegelbilden ville aldrig vara nöjd.
Jag kämpade inte endast mot mina tävlings och tränings reslutat, skol resultat utan också mitt egna resultat. Jag försökta vara nån jag inte var. Jag ville ha kompisar men fann ingen enligt mig, jag ville bli nöjd med min kropp men blev det aldrig osv.
Men efter att snart ha gått ut gymnasiet så kan jag äntligen säga att jag har börjat hittat mig själv och vågar vara den jag är. Från att inte ha sagt så mycket och knappt haft några vänner så kan jag nu ta ställning till vad jag tycker och tänkter, istället för att bara hålla med alla andra. En föränding som gjort mig till en bättre människa. Men min föränding har ännu inte nått sitt slutliga mål, att bli ännu nöjdare med min egna spegelbild.
Jag har inga mål att se ut som en supermodell - lång och smal. Men mitt viktigaste mål är att jag måste få mig själv att tycka om den jag är! Blondinbella - eller rättare sagt Isabella Lövengrip är en tjej jag har som förebild. Hon har gått från att varit en tjej hon trodde hon var till en kvinna som nu vet vem hon är. Här är en text  från hennes bok Egoboost, en text som jag kommer att behöva tänka då och då för jag vet att jag kan ha orimliga mål.
"Ett mål bör bör vara realistiskt. Visst, att få högsta betyg i alla ämnen kan vara realistiskt om du är extrem duktig i skolan. Men om du samtidigt har satt upp flera andra mål på den lista, som "bli smal och vältränad", "hitta en egen lägenhet!, "skaffa en pojkvän", "åka och backpacka i Australien", så är det längre inte realistiskt."

Jag förespråkar för att man ska vara sig själv och inte bry sig om vad andra tycker och säger. Jag står för att jag tycker det och i vissa samanhang så bryr jag mig inte heller om alla andra. Men många gånger spelar jag att jag inte bry mig. Men små saker kan såra mig mer än vad folk vet. Det nån säger på skämt kan jag ta som riktigt kritik mot mig själv och för varje gång måste jag börja om på nytt med det jag redan börjat bygga upp.
Nu vet jag att jag inte kan få allt samtidigt. Men jag vet att jag har vänner där ute!

Studenten

Har bestämt mig för att ha shorts på studenten för att det bli enklast så, men den här klänningen kanske är värd att fundera på ändå? Dock lite dyr för mig 699..
Anastacia Dress  i gruppen Kläder hos Style by Tyra AB (IQ106r)

F**kin' perfect

Några dagar efter föreställningen känner man verkligen att man har fölrat en hel del sömn, för jag är konstant trött! Jag försov mig i morse är och är fortfarande trött efter att ha sov typ 2 timmar i soffan. Får ta en riktigt sovmorgon på lördag!! Men nu är jag i alla fall upp ska på sånglektion snart, sen blir det att fara hem och skriva klart min svenska tal som vi måset hålla imorgon. Det kan nog bli nått det här :)

Nationella B

Kom hem nyss, så nu sitter jag och väntar till på att mitt insulin ska bli lite varmare och till det lyssnar jag på lite skön musik. Sen bli det sängen direkt, blev lite för sent igår menmen fick som en väldigt mycket renare garderob. Skulle ha pluggat lite mer till vårat muntliga historie prov men äsch det funkade. Nått som inte funkade var ju läs och hör delen på nationella!

Bakom


The sounds

Har inte fått något vettigt gjort på hela kvällen egentligen, ska väll ta och börja nu. Eller ja, har brännt ut en ny cd till bilen som bara jag kommer att gilla, sorry för det men livet är hårt! Nä nu måste jag ta och plugga den där historian då...

Så där ja

Nu är alla föreställningar och rep över för sista gången med klassen. Känns lite halvers, både kul och tråkit. Det som är ett plus är i alla fall att man kan börja ha ett liv lite smått igen! Sen börjas rep inför ett projekt den 14 juni, man kan inte ha ett liv allt för länge heller.

Tillsammans

Efter vårat dansrep på eftermiddagen så traskade jag hem i det finfina vår vädret...Tog bilen till kvantum och handlade till genrepet imorgon och våran föreställning på måndag. Som jag sa tömmer matkontot! Hämtade upp Vickan, han få ned två mackor. For hit, åt pannkaka, sov, färgade lite hår, kollade film och tillsist körde jag hem henne i det fortfarande finfina vår vädret. Nu -> godnatt!


Pasaod Pisado


Kom i tid

Det är nu bara några dagar kvar till föreställningen. Plats för föreställningarna är i Christinasalen kl 10.30, 14.15 och 19.00 på kvällen och då är den alltså på måndag 7/5! Var där!

Så dagarna innan föreställningarna är man som en degklump hela dagarna, känner sig ungefär som en Zombie. Och jäklar det går mat alltså, tror jag aldrig har ätit så här mycket i hela mitt liv som jag gör nu! #rensarmatkontot.

Sweet dreams

Jag han bara äta "middag" efter skolan sen så somnade jag i soffan till nu typ. Är fortfarande så sjuk tött, vet inte riktigt om det är värt att vara uppe nu. Tänk så skönt att gå och lägga sig! Tro jag göre alltså..

When you're gone


Valbrog

Villken kanon kväll det blev till slut igår. Mycket skratt och mycket dans. Vi gick till Kalles där jag började sjunga ja må hon leva till okänd tjej som fyllde år, äge loss lite granna på dansgolvet. En allmänt vanlig och rolig kväll blev det helt enkelt! Nu måste jag tar igen lite skolarbete jag missat, första grejen som jag ska bli klar med är min engelska uppsatts. Sen ska jag ta och sova tidigt då jag är halft död.

RSS 2.0